banner

Betonblokken kunnen weg op ontsluitingsroute Pannenschuur


‘Eindelijk!’ zullen een aantal inwoners denken, ‘Helaas!’ denken anderen: de ontsluitingsroute van Heukelom door de wijk Pannenschuur is vanaf komende week een feit.

De nieuwe aansluiting in Heukelom met de Pannenschuur was al klaar; nu komt er ook een doorgaansroute door de wijk (Bron: Gemeente Oisterwijk)

Op 22 februari worden de elektrische palen in het wegdek op die route aangesloten, en volgens planning op 25 februari in werking gesteld. De palen staan er om de route onaantrekkelijk te maken voor sluipverkeer.

Om de Tilburgseweg in de wijk Westend te ontzien, en om bewoners van de wijk Pannenschuur eenvoudig van en naar Heukelom richting Tilburg, of door de wijk richting het Oisterwijkse centrum te laten rijden, werd een route bedacht die niet onomstreden was. De wijk Pannenschuur was echter dermate gegroeid, dat het verkeer ergens een weg moest krijgen. Die weg is gerealiseerd aan de kant van Heukelom. Het sluipverkeer dat via die weg door de wijk Pannenschuur wil, komt nu nog enkele betonblokken tegen, maar kan vanaf volgende week de wijk door.

De drie elektrische palen op de doorgaansroute staan 24 uur per dag omhoog, en worden voorzien van stoplichten. De paal gaat omlaag bij aanwezigheid van een auto, waarbij telkens één auto per keer doorgang krijgt. Ook staan er camera’s om de situatie te bewaken en eventueel schade van doorrijders te kunnen verhalen.

Delen: