banner

Beeldbank Oisterwijk: De Februaristaking


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

De Februaristaking

De gebroeders Schut (Archief Oisterwijk in Beeld)

De Februaristaking wordt binnenkort opnieuw herdacht. Het was ’n grootschalige verzetsdaad tegen de Duitse bezetter, vooral gericht tegen het oppakken van Joodse landgenoten. Ook Oisterwijk kent haar geschiedenis op het gebied van verzet tegen het Duitse regime. ‘Oisterwijk in Beeld’ maakte ’n reeks van schitterende documentaires rond Oisterwijkse verzetsstrijders in 2014, het jaar dat onze plaats 70 jaar bevrijd was. Al deze documentaires kregen uiteraard ’n mooie plek in Beeldbank Oisterwijk. We loodsen u naar het verhaal rond de gebroeders Schut, maar zijn ervan overtuigd dat u nadien snel op zoek gaat naar de andere documentaires.