banner

Stichting Leergeld Oisterwijk steunt gezinnen met kleine beurs


Kinderen van Oisterwijkse gezinnen met een smalle beurs kunnen voortaan een steuntje in de rug krijgen van de Stichting Leergeld. Als het een gezin niet lukt om geld bij elkaar te krijgen voor een schoolreisje, voor de contributie van de voetbalclub of voor spullen die nodig zijn op school pakt Leergeld de rekening op. De nieuwe stichting is officieel op 1 januari van start gegaan.

Meedoen met muzieklessen, kan een reden zijn contact te zoeken met Stichting Leergeld.

Het allerbelangrijkste voor de stichting Leergeld is dat kinderen in Oisterwijk niet in een isolement raken. Dat ze de kans krijgen om mee te doen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, welzijn, sport en cultuur. Voor de meeste leeftijdsgenootjes is dat heel normaal, maar voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben is het vaak onmogelijk om zo’n extraatje te bekostigen. Gewoon meedoen betekent voor kinderen dat ze meer eigenwaarde krijgen, dat ze kennis en vaardigheden kunnen opdoen.

De stichting Leergeld heeft in heel Nederland afdelingen die als financieel vangnet fungeren. In Oisterwijk heeft een vijfkoppig bestuur de handschoen opgepakt om kinderen te helpen. En dat gebeurt op een heel laagdrempelige manier. Via de site www.leergeldoisterwijk.nl kan iemand rechtstreeks een aanvraag doen. Tijdens een huisbezoek wordt samen bekeken wat de mogelijkheden zijn. Een fiets, een computer of het betalen van zwem- of muziekles: de opties zijn legio.

De Stichting Leergeld Oisterwijk ontvangt subsidie van de gemeente Oisterwijk en van sponsoren. Komend jaar hoopt de nieuwe stichting ongeveer 75 kinderen te kunnen helpen.

Een aantal van de vrijwilligers van Stichting Leergeld Oisterwijk die de inwoners van Oisterwijk gaan helpen waar nodig.

Delen: