banner

KVL monument Oisterwijk ingepakt


Het KVL monument, in de oorlogsjaren door het personeel geschonken aan de fabriek, is vandaag ingepakt.

Er is een tijdelijke beschermingsconstructie geplaatst, in afwachting van de definitieve plannen voor de toekomst van de gedenknaald. Deze afscherming moet het monument beschermen tegen weersinvloeden.

Het aanbrengen van de bescherming om het KVL monument (Foto: Ger Ewijk).

Het KVL Monument staat er al jaren troosteloos bij, en het verval is onderhevig aan weersinvloeden, trillingen van bouw werkzaamheden en er waren risico’s op aanstoten door graafmachines. Na het per ongeluk overschilderen van een als historisch erfgoed aangemerkte muurschildering, en de sloop en afvoer van een authentieke stoomketel, hebben diverse historici in Oisterwijk zich zorgen gemaakt om onder andere dit monument, regelmatig aan de bel getrokken, werd verheugd gereageerd toen in 2016 het bericht kwam dat er een afscherming zou komen, werden ook veel vragen gesteld toen die afscherming niet kwam.

Nu is het zover, het eerste begin aan herstel voor de toekomst is gemaakt.

 

Delen: