banner

Graag net zo gezellig en ‘fout’ als afgelopen zaterdag


Beste lezers, Inside liefhebbers, Foute feesters en buurtbewoners,
Wederom staat The Inside centraal op Oisterwijkse nieuwssites, gesprek van de dag op sociale media en waarschijnlijk wordt er over gesproken aan het koffie apparaat op het werk.

Afgelopen zaterdag was er in The Inside de Foute party van Q Music. Van 20.00 tot 01.00 uur kon elke liefhebber van foute muziek compleet uitgedost in foute kleding genieten van een gezellig feest. Zo ook ik, buurtbewoner van The Inside. Compleet uitgedost in opperste vrolijkheid op naar The Inside om 20.00 uur. Samen met mijn partner en een koppel vrienden, echte Oisterwijkers, die voor het eerst een evenement in The Inside bezochten.

Wat opviel bij vertrek van huis naar de locatie van The Inside was dat er aan het einde van de Heusdensebaan een groot bord stond met de mededeling dat de straat afgesloten is voor vertrekkend publiek om zo bewoners niet tot “last” te zijn. Met het passeren van de straat schoot nog door mijn hoofd er een foto van te maken mocht ook deze avond als fout aangeduid worden, had ik het maar gedaan!

Aangekomen bij The Inside was er al meteen een gezellige sfeer, iedereen pré-carnaval gekleed, vrolijk en blij. Binnen beveiliging, gezellig geluid, buiten overigens NIETS van te horen. De avond vorderde, eensgezindheid en gezelligheid voerde de boventoon.

Decibel meters liepen door de zaal om ervoor te zorgen dat er geen last was van muziekhinder. Het koppel waar wij mee weg waren vroegen ons of dit het maximale geluid was, thuis staat de muziek wel harder was de opmerking. Dit is uiteraard persoonlijk, maar dit is enkel om aan te geven dat het geluid absoluut niet extreem was. Ook de gemeente is komen controleren op afspraken welke zijn gemaakt met buurtbewoners.

Om 01.00 uur was het feest ten einde, eenieder vertrok naar de garderobe om hun weg naar huis te vinden. Eenmaal buiten stonden daar de beveiliging medewerkers eenieder aan te geven zachtjes te vertrekken, dranghekken om mensen via de parking van de Praxis te laten vertrekken. Doorgang door de Heusdensebaan was niet toegestaan en daar werd uitvoerig op gecontroleerd.

Op zondag ontwaakte ik met een lach op mijn gezicht, en ik denk dat dit bij alle bezoekers van het Foute feest het geval was, Oisterwijkers jong en oud, bewoners van de Heusdensebaan en omliggende straten, eenieder maakte de avond tot een succes!

En toen kwam daar het tegengeluid, ook het Foute Feest was fout. Overlast was er en de afspraken waren niet nagekomen.

Ik ben en blijf van mening dat binnen een dorp als Oisterwijk The Inside een absolute aanwinst is. Maar ben ook van mening dat er als volwassenen gesproken dient te worden met alle partijen. Zijn we niet op de wereld om elkaar te helpen, in plaats van elkaar met de grond gelijk te maken? Is het niet de bedoeling dat we het correcte voorbeeld geven aan de jeugd van Oisterwijk en laten zien dat wij als volwassenen met elkaar kunnen communiceren, zonder elkaar belachelijk te maken, uit te lachen, uit te schelden of kapot te maken?

Ik zie de wereld graag zo mooi, gezellig en fout als afgelopen zaterdag. Hand in hand met mensen die je niet kent plezier maken, zingen en lachen. En dank de medewerkers van The Inside, de heren van Ambacht BV en alle anderen voor hun inzet op dit feest en de veiligheid buiten!

Ik zie een gesprek met anderen met vertrouwen tegemoet en weet dat ook de burgemeester en gemeente hiervoor open staan.

Tot snel dan maar?

Diana

Delen: