banner

Geef uw mening over AZC Asielzoekerscentrum Oisterwijk


Gemeente Oisterwijk start een onderzoek naar de wensen en mogelijkheden voor het al of niet open houden van het Asielzoekerscentrum in Oisterwijk.

Een eerdere muzikale traktatie tijdens een open dag op AZC… (Foto: Sarmad Omar)

Vanwege herhaalde overlast door een relatief kleine groep met name jeugdige asielzoekers, met een opvallende toename van crimineel gedrag in de afgelopen jaren, staat de voortzetting van het AZC in Oisterwijk ter discussie. Tegelijk is er vanuit de landelijke overheid behoefte aan opvanglocaties voor in ons land aangekomen vluchtelingen.

Ja of nee, in welke vorm, wat zijn de voorwaarden voor voortzetting… ?

De gemeente gaat de verlenging van de overeenkomst met het COA, voor het AZC Asielzoekerscentrum in Oisterwijk, binnenkort bespreken. Hiertoe vraagt de gemeente aan inwoners die ‘hun mening niet onder stoelen of banken steken’ zich aan te melden voor deelname aan het burgerpanel, dat kan via www.oisterwijk.nl/burgerpanel

Het onderzoek start 29 januari.

 

 

 

Delen: