banner

De wolf is terug, ook in Oisterwijk?


De wolf is al anderhalf jaar vrijwel continu in Nederland aanwezig en hoewel het er nu nog maar enkele zijn, neemt hun aantal wel toe. Deze maand werd bekend gemaakt dat de wolf na 200 jaar weer een vast territorium heeft in Nederland. Twee exemplaren lopen al meer dan 6 maanden op de Veluwe rond.

Komt de wolf ook naar bossen en vennen van Oisterwijk?

In België gebeurde dit al in 2018, daar vestigde zich een wolvin die via Nederland naar Leopoldsburg was getrokken, korte tijd erna gevolgd door een mannelijke wolf die eveneens via Nederland naar Leopoldsburg liep. Wolvenexperts zijn ervan overtuigd dat het hier niet bij zal blijven.

Leo Linnartz, wolvenexpert en medeschrijver van het boek “De wolf terug”, laat u zien waar deze wolven vandaan komen en waarom ze naar Nederland en België zijn getrokken om zich hier te vestigen. Mythes en sprookjes worden ontmaskerd en naast de ecologie van de wolf, komt ook herkenning van wolven en hun sporen aan bod. Tot slot gaat de spreker in op de vraag: wat betekent de komst van de wolf voor ons als toekomstige buur?  Zijn wolven gevaarlijk, moet ik mijn dieren beschermen en hoe doe ik dat?

De lezing, georganiseerd door IVN Oisterwijk en LNMH Haaren wordt gehouden op donderdag 24 januari om 20 uur in de Voorhof, Kerkstraat 64 in Oisterwijk. Toegang gratis.