banner

Burgemeester Haaren stapt op


Nog dertien maanden, en dan zou de burgemeester van Haaren de gemeente en haar vier kernen kunnen overdragen aan de buurgemeenten.

Burgemeester Jeannette Zwijnenburg (rechts) in gesprek met de Commissaris van de Koning Wim van de Donk (Foto: Joris van der Pijll).

Zover laat Burgemeester Jeannette Zwijnenburg het niet komen. Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst heeft de burgemeester bekend gemaakt om in oktober, aan het einde van haar ambtsperiode, afscheid te nemen van haar functie.

Voor de nog resterende periode moet de Commissaris van de Koning een waarnemer zoeken, die de resterende dertien maanden als burgemeester vol mag maken. Een relatief korte en voor de gemeente, haar inwoners, politici en ambtenaren zware periode, waarin juist dan de vier kernen worden overgebracht naar de vier buurgemeenten.

Delen: