banner

Winkelinbraak met duizenden euro’s schade in Oisterwijk (+ Film)


Twee kledingwinkels zijn de afgelopen nacht slachtoffer geworden van inbrekers. Er werd voor tienduizenden euro’s aan kleding buitgemaakt. De politie wil graag meer informatie om dit zo snel mogelijk op te lossen.

Politie neemt de schade op bij Kledingwinkel Zoetelief (Foto: Toby de Kort).

De eerste melding kwam maandag 3 december 2018 binnen bij het Operationeel Centrum om 3.15 uur. Bij Zoetelief aan De Lind gingen alle alarmen af. Eenheden werden naar de winkel gestuurd maar ter plaatse bleken de daders al gevlogen die een bijna lege winkel hadden achtergelaten. Op camerabeelden is te zien dat drie mannen in een wit busje het rolluik saboteren, de ruit inslaan en vervolgens de auto vol laden met dure merkkleding. De eigenaar die later ter plaatse kwam meldde dat het hier om een bedrag van tienduizenden euro’s gaat. Wie heeft voor of na de inbraak een wit busje gezien? Wie heeft gezien dat er kleding uit een wit busje gelost werd, of in een ander vervoermiddel of in een pand? Wie heeft er informatie over dit misdrijf?

Politie onderzoekt de inbraak bij Laud (Foto: Toby de Kort).

Tweede inbraak
Om 5.30 uur kwam er een volgende melding. Een getuige meldde dat er bij kledingwinkel Laud aan de Dorpsstraat drie mannen met bivakmutsen lopen, ze zouden uit een donkerkleurige BMW station gestapt zijn en waren bezig deur en ramen in te beuken. Van alle kanten werden surveillance-eenheden die kant op gestuurd. De mannen stapten weer in en reden hard weg nadat ze ingebroken hadden, met nog beperkte buit. De auto werd nog gezien in de omgeving, maar kon verder niet worden stilgezet. Wie herkent de combinatie van een donkerkleurige stationwagen van het merk BMW en drie mannen? Wie heeft de auto daar mogelijk eerder gezien en wie weet waar hij heen is gereden? Wie heeft er informatie over dit misdrijf?

Tips
Bel 0900-8844 of WhatsApp naar 0612207006, anoniem via 0800-7000

Delen: