banner

Vier jij jouw Kerst samen met Bèr ?


Bèr Beerendonk nodigt ieder jaar met Kerst enkele willekeurige alleenstaanden uit om met hem Kerst te vieren. Het begint een traditie te worden; jaarlijks voor hem onbekenden uitnodigen voor een gezamenlijk Kerst-samenzijn. Het is zijn manier om niet alleen te zijn, en tegelijk iets moois te doen voor de samenleving.

In en rond Oisterwijk zijn meerdere bijzonder kerststallen te bewonderen (Foto: Bèr Beerendonk).

De gezellige feestdagen komen weer aan. Lekker rond de kerstboom met zijn allen, spelletje doen, herinneringen ophalen, verdriet en geluk delen, wat drinken, eten, cadeautjes…
Maar als je alleen of eenzaam bent wat dan? Je hebt geen familie of vrienden, of deze zijn zelf allemaal druk of op vakantie. ‘Tweede Kerstdag nodig ik weer drie personen uit voor een gezellige middag. Rond 13.00 uur haal ik ze op, en gaan we ergens een kaarsje aansteken voor onze dierbaren. Ergens een mooie kerststal of kerk bekijken, wat drinken onderweg. Daarna bij mij bij de kerstboom, muziekje aan en gezellig kletsen, elkaar beter leren kennen,’ aldus Bèr.

André, Wilfred en Riet waren vorig jaar te gast (Foto: Bèr Beerendonk).

En aan het eten heeft hij ook gedacht: ‘Ik ga chinees halen, lekker kopje koffie of iets anders na het eten. En de Kerstman zou de Kerstman niet zijn als, er niks onder de boom zou liggen.’ Rond 21.30 brengt Bèr zijn gasten weer naar huis. Hij kent u niet, u kent hem niet, maar het wordt net als elk jaar een leuke middag. En ook bewoners van het AZC zijn welkom.

Ken of ben je iemand die met Kerst alleen zit? Stuur een mailtje naar berbeerendonk@kpnmail.nl

DTZ logo low

Delen: