banner

Stefanie Vatta nieuwe wethouder Oisterwijk (+ Film)


Met veel vertrouwen dragen de fractievoorzitters van PGB, PrO, AB en CDA Stefanie Vatta voor als kandidaat-wethouder voor de vrijgekomen portefeuille sociaal domein in Oisterwijk.

Stefanie Vatta

Carlo van Esch, fractievoorzitter van PGB:  “Stefanie vult de zittende wethouders goed aan. Ze is bekend met het sociaal domein, zowel vanuit haar werk als beleidsambtenaar in de gemeente Eindhoven als vanuit haar ervaring in de Tilburgse gemeenteraad. Stefanie kent de overheid vanuit verschillende organisaties en werkdomeinen. Daarnaast heeft ze ervaring met nieuwe manieren van werken: bestuurlijke vernieuwing, burgerparticipatie en co-creatie processen.” De fractievoorzitters hebben haar enkele vraagstukken voorgelegd. “Onze conclusie is dat we te maken hebben met een doortastende en realistische kandidaat. Wendbaar met een twist en betekenisvol, dat kenmerkt haar visie en aanpak,” aldus Guus Mulders, fractievoorzitter van het CDA .

Wethouder

Naar verwachting wordt Stefanie Vatta op 17 januari officieel benoemd.  “Met veel enthousiasme ga ik binnenkort aan de slag als wethouder van Oisterwijk. Ik heb een grote passie voor de politiek, want politiek gaat over uw en mijn leven. Graag ga ik in gesprek met inwoners, ondernemers en andere organisaties zodat ik Oisterwijk snel beter leer kennen en de mooie verhalen kan horen. Bij mijn nieuwe collega’s ervaar ik een grote bereidheid om de politiek weer toegankelijk te maken. Die uitdaging ga ik samen met hen aan. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan!”  Een voor Oisterwijk relatief jonge vrouwelijke wethouder, die wellicht goed past bij de nieuwe gemeenteraad, waar na de recente verkiezingen een verjonging met voornamelijk dames heeft plaats gevonden.

Omroep Brabant publiceerde in 2015 over het nieuwe Tilburgse raadslid, ooit Miss Italia nel Mondo, binnenkort wethouder in Oisterwijk.

Beeldschoon

Stefanie is 32 jaar, heeft 2 zoontjes en woont in Tilburg. In het dagelijks leven is zij momenteel nog verantwoordelijk voor Mondiale Bewustwording bij de gemeente Eindhoven. Ze is half Italiaans, met een Nederlandse Moeder en Italiaanse vader. Uit de Facebookpagina van het Tilburgse D66 raadslid maken we op dat ze begaan is met mens, natuur, klimaat en ook de Zwarte Pieten discussie haar bezigt, in een strijd tegen racisme. In haar voorgaande loopbaan heeft ze meegedaan aan de missverkiezingen in Italië. Volgens de collega’s van Omroep Brabant is ze  beeldschoon, een heuse Miss: in 2003 werd zij verkozen tot Miss Italia nel Mondo, de mooiste Italiaanse vrouw die niet in Italië woont.

Felicitaties

Direct na bekendmaking volgde een felicitatie van voormalig PrO wethouder Maarten Pieters, zo ook van de Tilburgse wethouders Erik de Ridder, Berend de Vries en Marcelle Hendrickx. Deze laatste: ‘Ik ga haar missen als raadslid maar zie haar met enorm veel plezier terugkomen als collega-wethouder van onze goed bevriende en belangrijke buurgemeente.’ Tot slot, of er volgt vast nog wel meer, blijkt ook een geliefd barvrouw te zijn geweest, met felicitaties van de Tilburgse bar Cul de Sac!

Recent was Stefanie te gast in een programma van Omroep Tilburg, en sprak zij onder andere over transparantie in communicatie met inwoners. Bekijk de uitzending, met nog meer onderwerpen die haar politiek bezig houden, in onderstaande film:

Delen: