banner

Oisterwijkse natuurfilm in immense openlucht bioscoop


Niks organiseren deze dag, want hij mag (of moet) gereserveerd worden voor een uniek evenement!

De overigens zeer professioneel werkende vrijwilligers van Oisterwijk in Beeld, komen in 2019 met een unieke prestatie: Een echte natuurfilm! Oisterwijk, ook wel De Parel in ’t Groen genoemd, staat al eeuwen bekend om haar natuur, en er zijn ook wel films van gemaakt, maar nog nooit in deze omvang, en deze technieken.

Zo werden er opnames gemaakt met in het bos verborgen camera’s. Op geheime plekken werden ze verdekt opgesteld, en kwamen er dieren langs lopen, die anders nooit op deze wijze vastgelegd hadden kunnen worden (zie onder). Macrolenzen, drones, speciale geluidsopnamen …

Drie jaar zijn de filmmakers er mee bezig, en ook komende maanden zullen ze nog met man en macht werken aan deze productie. Op 31 augustus 2019 20.30 uur volgt de presentatie van deze film, in een tot immense openluchtbioscoop omgebouwd Natuurtheater. Alle inwoners van Oisterwijk, liefhebbers uit de omgeving en de ons bezoekende recreanten, zijn die avond van harte welkom om het resultaat te komen bewonderen.

Bekijk onderstaande films, hoe de vrijwilligers aan het werk zijn, en wat ze dan ‘zomaar even’ in het bos tegen komen:

Delen: