banner

Man uit Moergestel met getrokken pistool aangehouden na achtervolging


Agenten hebben zondag 9 december na een korte achtervolging door Tilburg een 19-jarige man uit Moergestel opgepakt. Hij reed in een vermoedelijk gestolen auto.

De man werd uit de auto gehaald en aangehouden (Bron Politie).

Dienders zagen de auto om 20.24 uur rijden op de Ringbaan West. Een van de agenten herkende de auto. Deze zou eerder deze week in Oisterwijk gestolen zijn. Ze verloren de auto echter uit het oog. Meerdere eenheden kregen de opdracht uit te kijken naar het voertuig.

Achtervolging

Politie heeft de auto klem gereden en de man uit Moergestel aangehouden (Foto: Toby de Kort)

Om 22.05 uur werd de auto gespot op de Broekhovenseweg. De automobilist ging er met hoge snelheid vandoor en agenten zetten met hun dienstvoertuig de achtervolging in. Er ontstond op het Transvaalplein een aanrijding met een andere auto. Maar de verdachte reed ook daarna weer door. Gezien het risico voor omstanders besloten de agenten de auto van de verdachte te rammen, waarna deze tot stilstand kwam. Met getrokken vuurwapens is de man vervolgens opgepakt. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Beroving

De auto betreft een van beroving afkomstige auto, die vorige week op de Van Tienhovenlaan in Oisterwijk van de eigenaar onder bedreiging van een vuurwapen werd afgenomen.