banner

Hollandse spelen bij Taalcafé Oisterwijk in Kerstvakantie


Elke zaterdag zijn taalstudenten met vrijwilligers in gesprek om Nederlands te oefenen. In de kerstvakantie kan iedereen zijn favoriete bord of tafelspelletje meenemen en komen spelen met de taalleerders. Zo wint iedereen!

Samen rond de tafel, leren van met elkaar praten

Leer tellen terwijl je Ganzenbord of Mens erger je niet speelt, of leer de woorden ‘snor’ en ‘bril’ door ‘Wie is het’ te doen. Oefen ‘Levensverzekeringspolis’ door het spel Levensweg. Het Taalcafé zet in de kerstvakantie in op bord- en tafelspellen als speelse manier om Nederlands te leren.

Sommige spellen zijn voor iedereen geschikt, zoals ganzenbord of mens-erger- je-niet. Dammen en schaken kan in stilte. Maar bij de meeste spellen gebruik je woorden, nieuwe woorden vaak voor de taalstudenten die doordeweeks naar school gaan om Nederlands te leren. Hoe leuk is het om dat eens met een spelletje te doen!

Spelletjes als kwartetten, ganzenbord, domino, rummykub, memory, “wie is het” zijn goed voor de beginnende taalstudent. We beginnen het spel uit te leggen en de woorden te leren.
Voor wie al wat verder is met de taalles op school, is er scrabble, slangen en ladders, 30 seconds everyday life, Cluedo, Ongelukslaan 13. Of monopoly.

Levensweg is meer een bordspel voor de gevorderde taalstudent die al een baan heeft maar nog extra wil oefenen.

De vrijwilligers van het taalcafé kunnen zelf niet alle spellen meenemen, dus wie thuis nog een geschikt spel heeft: neem mee en kom het spelen!

Voor de studenten die naar het taalcafé komen om rustig te studeren of woorden te oefenen blijft er ook in de kerstvakantie begeleiding en aandacht.

Het Taalcafé is elke zaterdag op de bovenverdieping van Tiliander, van 11 uur tot 12.30 uur. De spelletjes-zaterdagen zijn op 22 en 29 december en op 5 januari. Vrijwilligers zijn altijd welkom, ook voor wie maar een enkele keer komt. We maken groepjes van deelnemers naar taalniveau. Spreken, oefenen met zinnen maken, staat centraal. Opleiding is niet nodig. Iedereen welkom!

DTZ logo low

Delen: