banner

Hoe haal je meer uit je Android smartphone in 2019?


We kennen verschillende merken smartphone die allen draaien op een specifiek besturingssysteem. De iPhone van Apple maakt gebruik van het iOS besturingssysteem en de overige smartphones draaien hoofdzakelijk op Android. Over de iPhone is jaarlijks veel te doen wanneer er weer een nieuw model op de planning staat. Maar hoe haal je nu meer uit je Android smartphone in 2019? Belangrijke kanttekening is hierbij dat het basisprincipe van de instellingen die we in dit artikel noemen, per telefoon enigszins kunnen afwijken.

Een langere batterijduur

Een snelle mobiel is prettig in gebruik… (Foto: Oisterwijk in Beeld).

Ergernis nummer een, een batterij die te snel leeg gaat. Zeker met de uitgebreide functies op de smartphone laat de batterijduur nog wel eens te wensen over. Ook bij oudere telefoons is de accu snel leeg. Stel dan ook in bij welk accupercentage de batterijbesparing in moet schakelen. Vanaf dit moment gaat je smartphone zuiniger om met energie. Stel ook direct het verbruik van achtergrondprogramma’s zoals Facebook en WhatsApp in. Je krijgt dan pas notificaties bijvoorbeeld bij het inschakelen van de app, maar het drukt minder zwaar op je batterijpercentage.

Slimme beveiliging

Er zijn handige beveiligingsopties op je smartphone in te stellen. Denk hierbij aan dat je telefoon alleen onbeveiligd is wanneer je thuis bent. Bij het verlaten van de woning zal er weer een beveiligingscode gebruikt moeten worden. Dit stel je in via Smartlock in het instellingen-menu van Beveiliging & schermvergrendeling.

Je favoriete sites binnen handbereik

Heb je enkele websites die je veel bezoekt, zoals https://nl.unibet.be/softgames dan wil je deze natuurlijk snel kunnen bereiken. Heb je even tijd om een spelletje in dit online casino te spelen, dan zorg je er natuurlijk voor dat je het onder je favorieten opslaat. Zo heb je altijd je favoriete websites binnen handbereik.

Snelle instellingen

Wanneer je op het scherm van je Android smartphone van boven naar beneden veegt, krijg je de mogelijkheid om instellingen te wijzigen. Dit is het zogenaamde snelle instellingen menu. Hier kan je bijvoorbeeld de wifi in- en uitschakelen, de helderheid van je scherm instellen en het roteren van je scherm in- en uitschakelen. Je hebt de mogelijkheid om je eigen invulling aan dit menu voor snelle instellingen te geven. Misschien vind jij het bijvoorbeeld helemaal niet nodig om je wifi hier te kunnen bedienen en heb je er liever je calculator zitten. Veeg van boven naar beneden en druk op de drie puntjes. Daarna open je het menu ‘knopvolgorde’ om de instellingen naar wens aan te passen.

Widgets

Bij Android kan je gebruik maken van zogenaamde widgets. Dit zijn mini versies van apps die je op je telefoon hebt geïnstalleerd. Door je favoriete apps op het startscherm van je toestel te zetten, maak je nog sneller gebruik van je apps. Er zijn verschillende grote partijen die speciaal voor Android telefoons widgets hebben ontwikkeld. Er wordt dan door de Android-fans meer dan terecht aangegeven dat dit besturingssysteem makkelijker te personaliseren is dan iOS. De tijd zal het leren of Android zich nog verder gaat ontwikkelen.

Delen: