banner

Guns ´N Roses tribute in Uden – wat zijn de verwachtingen?


Wie van rock houdt en ouder is dan twintig, kan haast niet om een van de meest iconische groepen van de afgelopen dertig jaar heen: Guns ´N Roses. Vandaag de dag heeft de band nog steeds een legendarische status die zich vertaald naar allerlei niveaus en nog mooier: binnenkort kan je een tributeband van hen dichtbij aanschouwen. Op een halfuurtje rijden van Oisterwijk, in Uden. Guns 2 Roses timmert sinds 2002 aan de weg als Guns ’n Roses tribute en is 2 februari 2019 in De PUL!

Eind jaren tachtig brak Guns ´n Roses wereldwijd door met hun eerste album en sindsdien heeft de populariteit een vogelvlucht genomen. Begin jaren negentig was de band toonaangevend in de muziekwereld en nog steeds worden nummers als “Paradise City”, “Don´t Cry” en de beroemde “Knockin´ On Heavens Door”-cover over de hele wereld op de radio gedraaid.

De band, die ontelbare keren van bezetting is veranderd, is echt niet vrij gebleven van kritiek. Zoals bij meerdere muzikanten op leeftijd, beginnen de jaartjes hun tol te eisen. Optreden, touren, feesten: het leven van een echte rockstar kan zwaar zijn en toen Guns ´n Roses deze zomer in Nijmegen waren voor een optreden, kwamen ze niet voor de dag zoals fans van de band gewend zijn. Met name zanger Axl Rose, die door de recensent de zwakste schakel werd genoemd, moest het ontgelden. Vorige maand moest een optreden van Guns ´n Roses zelfs vroegtijdig beëindigd worden, omdat de zanger zich niet goed voelde.

Bron: Pexels

Maar toch, genoeg redenen om in het voorjaar de auto of bus naar Uden te nemen om de tribute aan deze legendarische groep in de Pul te bekijken. De muziek van Guns ´n Roses is namelijk cult. Er zijn documentaires over de groep gemaakt, Donald Trump gebruikte muziek van de groep tijdens zijn presidentiële campagne, en er bestaat zelfs een video slot over Guns ´n Roses. Tijdens het spelen van het spel zijn voortdurend nummers van Guns ´n Roses te horen en het spel zelf zit vol verwijzingen naar de succesvolle carrière van de rockgroep.

Bron: Pexels

Maar los van de cultstatus en de indrukwekkende geschiedenis van de band is er nóg een belangrijke reden om in Februari naar Uden te gaan om de Guns ´n Roses Tribute in de Pul mee te maken. De band heeft namelijk aangekondigd met een nieuw album te komen. En wie weet, kan de tributeband tijdens het optreden alvast een inkijkje geven in de liedjes die er komend jaar aan zitten te komen…

 

Delen: