banner

Groot hek tussen gemeente en eigenaar Haarendael


Landgoed Haarendael is afgesloten met een groot hek; kon tot nu toe eenieder gebruik maken van de toegangsweg en omliggende paden, dan is daar nu een einde aan gekomen.

Op Haaren.nu is daar een bericht over geplaatst. Volgens de eigenaar om onbevoegden buiten te houden, omdat tijdelijke bewoning door de gemeente niet meer is toegestaan. Het is de zoveelste ‘ontmoeting’ tussen gemeente en eigenaar, die over het algemeen niet op één lijn zitten. Recent heeft de burgemeester een deel van het leegstaande pand gesloten vanwege drugs.

Het hoofdgebouw van Haarendael (Foto: Joris van der Pijll).

Op het terrein is ook een museum, de gedenkplaats Haaren, die hier mogelijk ook overlast van ondervinden.

Recent heeft de Commissaris van de Koning met burgemeester Hans Janssen gesproken over de zorgen die er zijn over dit historisch erfgoed, dat na de herindeling samen met Dorp Haaren bij Oisterwijk komt.

Haarendael is een zorgenkindje, min of meer vergelijkbaar met de KVL voordat deze werd overgenomen door de gemeente. Er is een ernstig risico op verval en langdurige procedures met overnames en herbestemming, waarvan het einde voorlopig nog niet in zicht is…

Delen: