banner

Gele hesjes op spoor in Oisterwijk


‘Gele Hesjes Gevoel’, dat is wat een grote meerderheid van Oisterwijk Trilt actiegroep over heeft gehouden aan de informatie die hen gisterenavond werd gepresenteerd. Een ander deel zegt wantrouwen te hebben en een deel is neutraal. Positief of met vertrouwen scoort nul procent. Vervolgens valt ‘Geen woorden maar daden’ en ‘Harde actie’!  De gedupeerden staan nog net niet met gehele hesjes aan op het spoor, maar als we hun uitspraken aanhoren, is het woordje ‘nog’ snel uitgewist.

Borden langs het spoor, met de boodschap: Langzamer rijden!

Zwaar teleurgesteld zijn de gedupeerden (zie uitkomst enquête  onder). Er is dan wel onderzoek gedaan, en er komt een uitslag uit, maar een oplossing is er na meer dan een jaar niet geboden. De meest snelle oplossing zou zijn om de treinen langzamer te laten rijden, waardoor de veroorzakende type locomotieven geen ernstige overlast meer verzorgen. NS zegt dat niet zomaar te kunnen, vanwege de dienstregeling, maar wat te verwachten was, hebben de inwoners daar geen boodschap aan, die willen nu eindelijk rust in hun veelal goed geïsoleerde huizen. Zelfs bij nieuwbouwhuizen zou het binnen trillen.

Ook wethouder Dion Dankers heeft zich geërgerd. Volgens het Brabants Dagblad verkondigde Dankers: ‘Ik heb me vanavond op zitten vreten. Er is veel gepraat, maar niks gezegd. Nog vier jaar overlast is een onacceptabele periode.’

Veroorzaker van de trilling, zo bleek gisterenavond, was de Traxx trein, die met snelheden van 130 KM/uur door Oisterwijk raast, en meer dan boven gemiddeld trillingen veroorzaakt, met name bij overwegen. Oplossingen worden komende 3-4 maanden onderzocht, maar nog niet bekend is of, en zo ja welke er worden genomen om de inwoners van Oisterwijk te ontzien.

Uitslag van de enquête onder de leden van de actiegroep Oisterwijk Trilt.

Delen: