banner

Dai Dai Ntab tweede NK 500 meter


Dai Dai Ntab is weer helemaal terug aan de top van het Nederlandse schaatsen. Op vrijdag 28 december werd de schaatser van profploeg Reggeborgh, en nog steeds lid van Schaatsclub De Vennen, tweede op de 500 meter tijdens de Nederlandse Afstandskampioenschappen. Met deze tweede plaats verzekerde Dai Dai zich bovendien van deelname aan het Wereldkampioenschap Afstanden dat op 8 februari in het Zuid-Duitse Inzell zal worden gehouden.

Dai Dai Ntab (links) op het podium met Ronald Mulder en Jan Smeekens.

Dai Dai slaagde er deze keer prima in om zijn zenuwen bij de start in bedwang te houden. Zelfs een valse start van zijn tegenstander Jan Smeekens, kon hem niet van de wijs brengen. Na een supersnelle opening van 9.58 seconden, reed Dai Dai een goede eerste buitenbocht en kon hij op de kruising jagen op zijn tegenstander. Door de hoge snelheid kon hij in de laatste binnenbocht niet voluit doorgaan, maar wist hij Jan Smeekens wel te passeren. Dai Dai kwam in een tijd van 34.72 over de finish. Ook Smeekens reed met 34.88 een uitstekende tijd. Omdat er eerder dit seizoen door Nederlanders nog maar drie keer onder de 35 seconden was gereden, zouden deze tijden best wel goed kunnen zijn voor de eerste en de tweede plaats. In de volgende rit slaagde Ronald Mulder er, in een rechtstreeks duel met zijn tweelingbroer Michel, echter in om met 34.60 de tijd van Dai Dai te verbeteren.

Naast de strijd om de nationale titel ging het bij het NK Afstanden ook om de slechts drie startplaatsen voor Nederlandse schaatsers op het WK Afstanden. Het was voor Dai Dai een hele opluchting dat hij zich, dankzij zijn tweede plaats, wist te kwalificeren voor dit belangrijkste toernooi van het seizoen.