banner

AZC bewoner Oisterwijk aangehouden na bedreiging met mes


Inwoners zagen vanmorgen rond 8.00 uur vier politiewagens met spoed richting het AZC in Oisterwijk rijden. Deze inzet bleek nodig voor de aanhouding van een 15-jarige jongeman die medewerkers bedreigde met een mes.

Volgens de politie is een 15-jarige jongen op het AZC in Oisterwijk aangehouden ter zake bedreiging. Hij was boos omdat medewerkers hem aanspraken op een kapot kopje, en liep vervolgens naar de medewerkers toe, dreigend met een mes. De jongen werd door een medebewoner tegen gehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Diverse inwoners vinden het storend en maken zich ook zorgen over gevaarlijke situaties die kunnen ontstaan als er vaak veel politie met spoed door de straat komt. In het algemeen gaat de politie naar het AZC altijd met meerdere eenheden, omdat niet vooraf bekend is of het om een individu of groep gaat die bij de escalatie betrokken is.

Delen: