banner

Woensdag komt Oma Boekentas weer in Oisterwijk


Op woensdag 7 november om 15.00 uur geeft Oma Boekentas weer een voorstelling in de Bibliotheek Oisterwijk.

 

Het poppenspel van Oma Boekentas (Foto: Ber Beerendonk)

Ze leest voor uit het prachtig geïllustreerde boek: Met de herfstwind mee, over de reis van 10 individuele vallende herfstblaadjes. Daarna volgt een zelf geschreven versje over een kale boom. Zou deze het niet koud krijgen in de winter? In het aansluitende poppenkastverhaaltje vindt Katrijn de kale boom in haar achtertuin maar niks. Ze wordt er altijd wat verdrietig van, als deze zijn bladeren verliest. Maar Bertje Boef, die ontsnapt is uit de gevangenis, wil dit keer een goede daad verrichten. Hij verzamelt de blaadjes en wat wasknijpers, en klimt daarmee de boom in. Het is wel duidelijk wat hij wil doen: de blaadjes weer terug hangen … maar eenmaal bovenin de boom slaat de hoogtevrees toe. En dan is Agent Brekelmans van harte welkom om hem te bevrijden!

Delen: