banner

Schilderijen in Bibliotheek Oisterwijk


Van 15 november tot 13 december zijn de werken van Thea Kroot te bewonderen op de eerste verdieping van Tiliander.

Kunst van Thea Kroot

Elk schilderij spreekt voor zich: De mens in zijn eigen leefomgeving. Thea: “Dit boeit mij enorm omdat er ontzettend veel verschillende mensen en culturen zijn. Ik ben pas tevreden over mijn werk als het spreekt. Vijf jaar geleden ben ik begonnen als handvaardigheid lerares, daarnaast gaf ik cursussen in het maken van poppen en Brabantse mutsen. Hierdoor werd ik geïnspireerd om te schilderen. Toen ik daar mee begonnen was bleek ik er goed mijn ei in kwijt te kunnen. Doordat ik me mij zelf wilde ontplooien heb ik 3 jaar schilderles gehad.” Thea werkt met olieverf op linnen en op houten panelen.

Zij is zelf aanwezig op dinsdag 20 november van 10.00 – 12.00 uur en donderdag 29 november van 14.00 – 16.00 uur om uitleg te geven over haar werk. Thea werkt ook als gastvrouw bij het cultureel centrum Tiliander, Bibliotheek en VVV, samen vormen zijn WIJ. Zo creëert zij met haar werk een mooie verbinding.

Delen: