banner

Partij AB gaat praten over toekomst AZC Oisterwijk


Raadslid Inge van Beers van partij Algemeen Belang (AB) in Oisterwijk gaat praten over de toekomst van het Asielzoekerscentrum in Oisterwijk.

Een eerdere muzikale traktatie tijdens een open dag op AZC… (Foto: Sarmad Omar)

‘Ik lees veel berichten over het AZC. Het merendeel hiervan heeft een negatief tintje. Het gaat onder andere over de opvangplicht van de gemeente, de overlast en de vermeende voorrang die mensen van het AZC zouden hebben op “onze” woningen. Hoe het precies zit, weet niemand en dat moet veranderen. Zeker omdat er ook heel veel goede dingen gebeuren in en met het AZC. Denk aan het taalcafé, muziekevenementen en diverse culturele activiteiten,’ aldus Inge. ‘Donderdag 22 november heb ik mijn eerste afspraak met een beleidsmedewerker van de gemeente en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Tijdens mijn afspraak wil ik het hebben over de geschiedenis, de huidige stand van zaken en de toekomst van het AZC.’

Al of niet verlengen?
Feit is dat de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Oisterwijk en het COA in 2020 afloopt, en dit onderwerp komt in 2019 ter sprake. Behalve een uitleg van gemeente en COA, wil Inge ook de mening van de inwoners horen: ‘Hoe heb je het AZC en haar bewoners de afgelopen bijna 30 jaren ervaren? Wat is jouw visie op de toekomst van het AZC?’

Reageren kan via onze Facebookpagina, je kan met Inge bellen, mailen of een afspraak maken om dit onderwerp te bespreken via 06-34037979 of imjvanbeers@live.nl

 

 

Delen: