banner

Oisterwijkse molen neemt afscheid van Amarant


‘Voor ons is het geen vraag of we mensen met een beperking een rol in onze organisatie willen geven, graag zelfs!’ Aldus Frans van Empel, voorzitter van de Stichting de Kerkhovense Molen, in de wijk Pannenschuur in Oisterwijk. Aan de jarenlange samenwerking met Amarant komt een einde; er zijn gesprekken om de samenwerking aan te gaan met ASVZ.

Molendag

De molen vanuit de lucht (Foto: Oisterwijk in Beeld).

Bij de Kerkhovense molen op het terras, en binnen in de molenwinkel, worden bezoekers ontvangen en geholpen door cliënten van Amarant. Ook buiten verzorgen deze mensen hand en spandiensten. De molen is voor Amarant jarenlang een dagbestedingslocatie. Daar komt binnenkort een einde aan. ‘Onze organisatie is de afgelopen vier jaren behoorlijk gegroeid, en mede daardoor groeiden beide organisaties uit elkaar. De  verschillen waren vrij structureel.’ In het overleg met Amarant is de stichting tot de conclusie gekomen dat zij andere verwachtingen hadden dan wat Amarant kon bieden. ‘Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat we op basis van die constatering niet zinvol konden samenwerken en hebben we besloten om de samenwerking te beëindigen.’

Toekomst

‘Wij hebben groot respect voor alles wat de cliënten en begeleiding van Amarant voor de Kerkhovense molen hebben gedaan en betreuren het dat het zover is gekomen. Inmiddels zijn wij met ASVZ Vincentius in overleg om dagbesteding voor mensen met een beperking in de molen te kunnen continueren, en hebben goede hoop dat we daar op korte termijn uit gaan komen.’