banner

Oisterwijk krijgt ‘glutenvrije’ Piet


Sint en zijn pieten zijn druk in de weer geweest met het schrijven van een superleuke liedje: Lopen over daken. En er komt dit jaar een Zwarte Piet met speciale glutenvrije pepernoten, voor kinderen met een glutenintollerantie! Is dat tof, of niet?

Hieronder kan je de videoclip bekijken, het liedje beluisteren dat straks op het Sint Nicolaasplein en in Tiliander te beluisteren is, en later volgt er ook weer een Sinterklaasjournaal. Klik je op de link onder de film, dan lees je nog meer Sinterklaas nieuws, ook dat van Haaren en Moergestel.

De Pietenband maakt sfeer tijdens de intocht van Sinterklaas in Oisterwijk (Foto: Annita Schepens).

Pietenorkest

Zaterdag 17 november komt Sinterklaas met zijn stoomboot aan in Zaandijk. Vanaf daar komt hij zondag met de trein naar Oisterwijk. Wij verwachten Sinterklaas met alle pieten op zondag 18 november om 14.13 uur op het station. Zoals vele jaren zal de Sint, in verband met de veiligheid, geen handjes geven op het station en tijdens zijn rit op het paard. Direct na aankomst op het station zullen Sinterklaas, Roellie Boellie, Trammelanto, Sjaak Sjoerd, Paco, Margarita, Juanita en Lolita alle kinderen begroeten vanaf de ramen boven het oude stationgebouw. Daarna zal hij begeleid door het Pietenorkest, op zijn trouwe schimmel Amerigo, samen met alle pieten vanaf het station naar het Raadhuis gaan, vanaf hier gaat Sinterklaas al lopend over het Lindeplein naar het bordes van Tiliander. Sinterklaas zal uiteraard zoveel mogelijk kindjes handjes geven.

Op het bordes van Tiliander zal Burgemeester Hans Janssen het gezelschap van harte welkom heten in Oisterwijk. Dit zal rond 15.00 uur zijn. Nadat de Sint alle kinderen heeft toegesproken zullen de Pieten samen met de kinderen verschillende liedjes gaan zingen, waaronder natuurlijk het nieuwe liedje Lopen over daken. Het zal voor de pieten een leuke verrassing zijn als alle kinderen dit liedje uit volle borst mee kunnen zingen, goed oefenen dus!

Glutenvrij en ook lactosevrij!
Dit jaar brengt Sinterklaas voor de allereerste keer een ‘Glutenvrije Piet’ mee, deze Piet heeft speciale glutenvrije pepernoten voor kinderen met een glutenintollerantie, en ze zijn ook lactosevrij. Je herkent hem aan zijn groene ‘I Love Glutenvrij’ tasje. Om het deze Piet makkelijk te maken kan je een speciale tekening printen en op een mutsje of vlaggetje hangen. Lees er hier meer over.

Ontmoet de Sint

Sinterklaas in Tiliander Oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll).

Het hoogtepunt van het sinterklaasfeest blijft toch wel de ontmoeting in Tiliander. Dit jaar zijn de voorstellingen op zaterdag 1 en zondag 2 december. De aanvangstijden zijn om 10.00 uur, 11.30 uur, 13.00 uur, 15.00 uur, 16.30 uur en alleen op zaterdag ook nog om 18.00 uur. De Stichting Sint Nicolaas Oisterwijk die dit alles organiseert heeft de volgende richtlijnen samengesteld:
• Voorstellingen voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar uit de kernen Oisterwijk en Heukelom. Per gezin max. 2 volwassen begeleiders.
• Ieder moet een geldig toegangsbewijs hebben welke wordt verstrekt tijdens de huis aan huiscollecte die dit jaar plaats vindt vanaf maandag 19 t/m maandag 26 november.
• Is men op het moment van collecte niet thuis dan wordt er een informatiekaart in de bus gestopt.
• Kaartjes zijn dan alsnog verkrijgbaar in Tiliander op dinsdagavond 27 november tussen 19.00 en 20.30 uur.
• Ruilen van kaartjes voor andere aanvangstijden is eveneens op 27 november tussen 19.00 en 20.30 uur mogelijk. Onderling ruilen met familie of kennissen is uiteraard ook een optie.
• Neem alleen kaartjes voor het eigen gezin. Als u kaartjes neemt voor anderen brengt dat de stichting in problemen wat betreft het overzicht van het aantal uitgegeven kaartjes. Jaarlijks komen er kaartjes niet terug en wij hopen toch dat elk kind kan komen kijken.

Delen: