banner

Nieuwe Prins voor Dors(t)vlegels Moergestel


Afgelopen zaterdag 3 november was het weer zover; de prinsenverkiezing bij CV de Dors(T)vlegels. Rond de klok van half tien, toen de residentie goed gevuld was met alle bevriende carnavalsverenigingen, werd het tijd om Prins Ronaldo en Adjudant Wim van hun attributen te ontdoen. Even later zou Prins Martinus uit de kist komen…

Prins Martinus

Eerst werd Wim van Dijk in het zonnetje gezet voor zijn jarenlange inzet voor onze vereniging en het bestuur. Waarna Wim terug trad in de Raad van Elf en ex-prins Ronaldo zich voegde bij de ex-prinsengarde. Toen kwam de vraag of ex-prins Ronaldo voor het vierde jaar terug zou komen, na drie fantastische jaren, of dat hij het genoeg vond. Het was dit jaar weer een moeilijke taak voor de prinsencommissie, na eerst bij Ron v.d. Sanden te zijn geweest, om voor een nieuwe prins te zorgen. Dit alles werd nog moeilijker toen er een plaaggeest in beeld kwam die alle kandidaten door kidnapping, wagen opblazen, telefoongesprekken saboteren tot opsluiten in de droogkast van de slagerij tegenwerkte. Ook de ingeroepen hulp van Sinterklaas mocht niet baten.

Uiteindelijk op internet aan het Googelen geweest op de site voor prinsen, via internet besteld. Om 11 over 11 werd het grote pakket binnen gebracht, waar tot ieders verbazing ex-prins Ronaldo uitkwam. Hij maakte bekend dat hij toch niet de prins was, maar dat de nieuwe prins nog in de kist zou zitten. Nadat de kist wederom open ging kwam daar Prins Martinus uit, in het dagelijkse leven bekend als Martijn Ketelaars, die dit jaar de scepter over het  Dors(T)vlegelrjjk zal zwaaien. Na volledig te zijn geïnstalleerd koos hij ex-prins Ronaldo als zijn adjudant. Samen zullen zij met Raad van Elf en het motto “Gaot er mar aon staon” een fantastisch carnavalsjaar tegemoed zien.

Hierna ging het feesten nog tot in de kleine uurtjes door.

Delen: