banner

Mooie ontmoetingen in Pannenschuur Oisterwijk


Stichting Oisterwijk Centraal organiseerde afgelopen week in Wijkcentrum Pannenschuur weer een intercultureel ontmoetingsfeest.

Ontmoeten in Wijkcentrum Pannenschuur (Foto Leny van Schijndel).

In de diverse wijken van Oisterwijk vinden regelmatig van dergelijke ontmoetingsfeesten plaats. De bedoeling is dat oud-Oisterwijkers en Nieuwkomers (Vluchtelingen die hier mogen blijven wonen) uit de wijk elkaar ontmoeten en samen een gezellige middag doorbrengen. De bezoekers zorgen veel zelf voor hapjes en raken met elkaar in gesprek.  Als mensen uit verschillende culturen elkaar ontmoeten, gezellig praten en samen proeven van gerechten die horen bij de landen van herkomst, dan kan een gevoel van verbondenheid ontstaan. Verbondenheid die leidt tot verdere kennismaking en aangenaam samen wonen in dezelfde wijk, elkaar helpen als dat nodig is, meeleven in lief en leed.

DTZ logo low

Delen: