banner

Markant: Ton Jansen verlaat Oisterwijk


In een nieuwe serie over Markante Oisterwijkers, vandaag een markant persoon die Oisterwijk heeft verlaten:

Ton Jansen (Foto: Bèr Beerendonk)

Ton Jansen is na 70 jaar, hij werd hier geboren en getogen, naar Tilburg verhuisd. Ton krijgt woon- dagbesteding begeleiding van Amarant – Martino, maar ze konden hem hier in Oisterwijk niet meer de zorg bieden die hij nu nodig heeft.  Ton werd afgelopen jaar vastgelegd in de serie Markante Oisterwijkers van Bèr Beerendonk, met foto’s én een gedicht van Loes Westgeest. Veel inwoners kennen hem van feestelijkheden en bijvoorbeeld carnaval, of zien hem in de wijk Pannenschuur.

Ton Jansen

‘Ik ben geboren in op 19-12-1947 en ben een echte Oisterwijker. Sinds januari 2011 woon ik in een eenkamerappartement binnen woonvoorziening Martino. Ik heb daar een plek voor mijzelf, maar wel altijd begeleiding in de buurt om me, zo nodig, te helpen. Ik hou heel veel van muziek en gezelligheid en die dingen zoek ik dan ook graag op. Ik ken hierdoor ook heel veel mensen en heel veel mensen kennen mij. Ik krijg dagbesteding in wijkcentrum Pannenschuur. De laatste jaren ga ik naar Winterbergen op vakantie waar ik enorm van geniet,’ aldus Ton eerder dit jaar.

Ton Jansen

Zo zagen de wijkbewoners Ton regelmatig door de wijk fietsen (Foto: Bèr Beerendonk).

geef hem de kans en

hij speelt een vrolijk deuntje

voor jou

daarin is hij echt niet flauw

het is de muziek die hem

bezig houdt

dat is hem wel toevertrouwd

laat hem maar lekker spelen

hiermee pleziert hij velen

Loes Westgeest

Fotograaf

Dit vervolg op de succesvolle serie Markante Figuren in Oisterwijk en de Oisterwijkse hobbyisten, is vastgelegd door Bèr Beerendonk. Twee van deze foto’s worden, samen met een persoonlijk verhaal gepubliceerd in weekblad De Nieuwsklok en op de website van Oisterwijk Nieuws. Voor verzoekjes of vragen, stuur een mail naar b.beerendonk@kpnmail.nl

DTZ logo low