banner

Klokkenkast als Boekenhopper in Oisterwijk


Als familie, allemaal in de gemeente Oisterwijk woonachtig, gaan ze weleens een weekeinde weg. Dit, zodra de maandelijks gespaarde pot het weer toelaat. Tijdens een van die uitjes zag het gezelschap ergens aan een plein het fenomeen ‘boekenhopper’, zoals dat ook in Oisterwijk bestaat. Blij verrast waren ze dat er ook een oude klok tussen stond, weliswaar zonder klok en verder binnenwerk, maar wél volledig gevuld met boeken. Net als in Oisterwijk, ook te leen, om mee te nemen, of om te ruilen.

Zoals ’t klokje thuis tikt… Jozé van Eijndhoven met haar Klokkenkast.

‘Die klok, dát idee, dat heeft mijn zus meegenomen naar huis!’ aldus Patricia Mols. ‘Nu inmiddels wat later, werd haar idee een wens én hij is uitgekomen! De klok staat nu op het Juliana van Bernhardplein met een nieuwe binnenjas! Mooie vorm van recyclen en érg leuk. Jozé kan nu nog meer boeken plaatsen en voegt daar zelf nog iets aan toe!’

In Oisterwijk komen steeds meer Boekenhoppers, je kan ze zelf maken, vullen met overtollige boeken, die anderen kunnen lenen en ruilen.

 

DTZ logo low

Delen: