banner

Commissaris van de Koning over politieke crisis Oisterwijk


Op donderdag 22 november heeft Wim van de Donk, de Commissaris van de Koning voor Provincie Brabant, een werkbezoek gebracht aan de gemeente Oisterwijk. Bij dit bezoek is ook gesproken over de politieke crisis en de beschuldigingen aan het adres van burgemeester Hans Janssen.

De Commissaris van de Koning brengt periodiek een werkbezoek aan de gemeenten in de provincie. Hij spreekt met de burgemeester, de fractievoorzitters, het college en legt enkele bedrijfsbezoeken af. Op deze dag werd ook gesproken over de politieke crisis in Oisterwijk, die is ontstaan na het vertrek van wethouder Jan de Laat, de afwijzing van de beoogd kandidaat van PrO, en de beschuldigingen die PrO heeft geuit richting de burgemeester over zijn volgens hen ongepast handelen, het lekken van informatie en het negatief framen.

Van de Donk gaf in de persbijeenkomst aan, dat hij de fractievoorzitters op het hart heeft gedrukt er samen uit te komen. De uitingen van onmin richting de samenleving, stralen af op gehele gemeentebestuur en dat zou, indien mogelijk voorkomen moeten worden. Volgens Van de Donk, zo heeft hij gevraagd aan de fractievoorzitters, is de wil bij hen aanwezig om hier samen aan te werken.

Meer over deze dag, en het werkbezoek aan Belvertshoeve, leest u komende week in de Nieuwsklok.

 

Delen: