banner

Carnavalswagens van Haaren naar Oisterwijk en omgeving


Voordat de wagens zijn opgetuigd en de geluidsboxen klaar zijn voor gebruik wil de gemeente Oisterwijk en die van Haaren afspraken doorspreken over de geluidswagens.

Op de wagen bij De Kloontjes, die volgens inwoners het goede voorbeeld geven (Foto: Joris van der Pijll)

Een geluidswagen met muziek hoort met carnaval thuis in onze dorpen, dat vinden beide gemeenten. Een geluidswagen met harde muziek kan echter langs de route ook overlast veroorzaken bij inwoners en onrust bij dieren. Daarom hebben de gemeenten Oisterwijk, Hilvarenbeek en Haaren een aantal gezamenlijke voorwaarden opgesteld. Zo kunnen verenigingen carnaval vieren met geluidswagens, maar beperken ze tegelijkertijd de overlast voor anderen.

Mede naar aanleiding van gesprekken met carnavalsverenigingen in Haaren, is besloten dat het geluid alleen aan mag staan als het voertuig rijdt en dat tijdens het rijden alleen de binnensets mogen worden gebruikt. Vanzelfsprekend is op het evenemententerrein muziek op een stilstaande wagen wel toegestaan. Er worden nog andere maatregelen met betrekking tot geluid overwogen, daarover is binnenkort een informatieavond, op 20 november in het HelvoirThuis, Kloosterstraat 30 in Helvoirt. Deze bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

 

Delen: