banner

Vrijwilligerswerk houdt je fit!


Piet Veraa is sinds een jaar of 5 vrijwilliger bij Stichting De Krekul, een organisatie die allerlei cursussen op creatief en cultureel gebied aanbiedt aan inwoners van Oisterwijk en omgeving. De Krekul wordt door vrijwilligers gerund. Samen ontvangen zij jaarlijks honderden cursisten. De cursussen worden gegeven door professionele docenten. Dankzij de vrijwilligers zijn de cursussen laagdrempelig en betaalbaar voor jong en oud.

Piet Veraa bij De Krekul in Oisterwijk

Piet was vooraf niet goed bekend met De Krekul, maar een buurvrouw overreedde hem om er een bestuursfunctie te gaan vervullen. Dat was in eerste instantie als secretaris. Inmiddels is Piet voorzitter van de stichting. Dit past prima bij zijn levenslange werkervaring als neerlandicus in het onderwijs.

Gezocht: programmamaker
Momenteel is er een vacature voor een 5e bestuurslid bij De Krekul. Dit nieuwe bestuurslid gaat zich specifiek bezighouden met het maken van het cursusprogramma. “Maar hij staat er niet alleen voor”, zegt Piet. “Er is een team van betrokken vrijwilligers.”

Naast het werk voor de Krekul, is Piet ook actief als vrijwilliger bij Natuurmonumenten waar hij excursies geeft. Piet wil graag fit blijven, zowel lichamelijk als geestelijk. Vrijwilligerswerk zorgt daarvoor. Piet vat het kernachtig samen: “Vrijwilligerswerk is goed voor de maatschappij, maar het is ook goed voor jezelf!

Week van de vrijwilliger
Van 12 t/m 16 november organiseert ContourdeTwern de Week van de Vrijwilliger om alle vrijwilligers en mantelzorgers uit de gemeente Oisterwijk te bedanken voor hun inzet. Ook stichting De Krekul geeft tijdens deze week een workshop waaraan vrijwilligers gratis kunnen deelnemen. Zie voor meer informatie: www.vrijwilligersacademieoisterwijk.nl

 

DTZ logo low

Delen: