banner

Ook meisjes bij Oisterwijkse Scouting!


Avontuurlijk, sportief én creativiteit, en ja, Scouting is er ook voor meisjes!

Zaterdagmiddag 14:00 uur, de bevers (4-7 jaar) van Scouting Oisterwijk staan te springen om te beginnen met hun wekelijkse opkomst! Wat zouden ze vandaag gaan doen?

Levend Stratego, Josefien staat haar mannetje….

Snel maken ze de brievenbus open, waar iedere week een brief in zit die hen vertelt wat er op het programma staat. Deze keer is het wel heel ingewikkeld, er zit een soort schatkaart in de brievenbus. Om de schat te vinden moeten de bevers eerst een moeilijke speurtocht afleggen. Dat is een uitdaging die de jongens niet uit de weg gaan…… ‘JONGENS’!?!?, zijn er dan alleen maar jongens bij de bevers?

Josefien
Nou nee, scouting is ook voor meisjes. Ook bij de bevers zit een meisje, Josefien! Best gezellig al die jongens, maar Josefien mist toch wel andere stoere meiden. De bevers gaan naar buiten om spelletjes te spelen en hutten te bouwen, maar koken en knutselen ook samen. Vooral dat laatste is wat Josefien het leukste vindt aan scouting: “Ik knutsel heel graag, laatst gingen we verven en dat vond ik heel leuk.” Want ook dat is scouting, de ene week een uitdagende speurtocht, de andere week lekker creatief bezig zijn.

Scouting is een plek waar sportieve en avontuurlijke kinderen zich helemaal uit kunnen leven. Ze ontdekken spelenderwijs hun talenten en beleven de tofste avonturen. De gezelligheid staat voorop, bij scouting worden vriendschappen voor het leven gevormd. Elke week is anders, dus om te weten wat scouts nu écht doen, moet je het toch echt zelf ervaren!

Benieuwd geworden?
Nieuwe leden mogen 3x gratis komen kijken! Aarzel niet en mail ons! bevers@scoutingoisterwijk.nl
Meer informatie: www.scoutingoisterwijk.nl
Bevers 5-7 jaar, za 14:00 t/m 16:00 uur
Welpen: Cheetas (meisjes) & Panters (jongens) 7-11 jaar, za 14:00 t/m 16:00 uur
Scouts: Gidsen (meisjes) & Verkenners (jongens) 11-15 jaar, vr 19:00 t/m 21:00 uur
Explorers 15-18 jaar, vr 19:30 t/m 21:00 uur

Delen: