banner

Nacht van de nacht wandeling over Kampina Oisterwijk


Op zaterdag 27 oktober van 19.30 tot 21.30 uur organiseert IVN Oisterwijk weer een wandeling om aandacht te vragen voor de lichtvervuiling in ons land.

Op pad in de Nacht van de Nacht (Foto: Milou Oomens)

Ervaren IVN-gidsen vertellen wat lichtvervuiling betekent en vertellen spannende verhalen. Ze lopen grote stukken in stilte en grote kans dat de bosuil zich laat horen. Midden op de Kampina schenken zij aandacht aan de sterrenhemel.

De wandeling is voor jong en oud geschikt, maar het is donker en de bospaden zijn niet verhard. Eigen zaklampen en mobiel graag thuislaten of uitzetten tijdens de wandeling.

En speciaal voor de jongeren die meelopen een spannend verhaal over de kippen en het paard van Fransje van Dungen. Dit verhaal wordt verteld op de plek waar Fransje als kluizenaar op de Kampina heeft gewoond.

Verder laten zij u tijdens de wandeling rond het Belversven de natuur en de donkerte van de nacht beleven.

Vertrek en terugkomst op de parkeerplaats van Natuurmonumenten op de kruising van de Posthoornseweg/Burgemeester v.d. Oeverweg in Oisterwijk. De wandeling is gratis en aanmelden is niet nodig.
Ook bij lichte regen is het een mooie wandeling en een aparte beleving. Bij harde langdurige regen op het tijdstip van de wandeling, gaat de wandeling niet door.

Delen: