banner

Masterclass Engels voor groep achters Oisterwijk


Voor het derde jaar op rij organiseert 2 College Durendael in Oisterwijk, voor leerlingen van groep 8 op de basisschool, een zogenaamde Masterclass Engels.

Een presentatie aan de ouders, in het Engels….

De Masterclass bestaat uit zes bijeenkomsten op woensdagmiddag en bereidt leerlingen voor op de overgang naar de middelbare school. De Masterclass is in principe bedoeld voor leerlingen met een havo- of vwo-advies en sluit aan bij het tweetalig onderwijs op Durendael. Het doel van de Masterclass is ‘confidence in English’.

Met de Masterclass zet Durendael een uniek concept neer binnen de regio, dat veel belangstelling trekt. Dit jaar zijn er 93 aanmeldingen van verschillende basisscholen in Oisterwijk en omgeving. Om aan deze grote vraag tegemoet te komen heeft Durendael besloten een extra groep te laten starten. Door de leerlingen over vier groepen te verdelen kunnen alle leerlingen in een veilige omgeving voldoende oefenen met de Engelse taal.

Omdat niet iedereen op de basisschool al Engels heeft gehad, speelt de school hierop in met activerende werkvormen als ‘Find someone who’ en ‘Room 101’. Door meteen mee te doen, leren de groep 8-leerlingen spelenderwijs Engels. Ook krijgen ze een V.I.P.-tour door de school. De Masterclass sluit af met een ‘Presentation’ voor ouders. De leerlingen ontvangen een certificaat van deelname.

Delen: