banner

Intocht Sinterklaas in Haaren, Moergestel en Oisterwijk


Sinterklaas is onderweg!  Veel van zijn hulpjes zijn al druk bezig, en ook hier in Nederland staan vele vrijwilligers klaar om Sinterklaas en zijn Pieten een warm welkom te bieden. Zaterdag 17 november komt hij met de boot aan, te zien op TV! De live uitzending start om 12:00 uur.

Moergestel

Daarna is eerst Moergestel aan de beurt. Daar komt hij al aan om 13.00 uur, op de vertrouwde plek aan de Herengoedstraat. Om 13:30 uur zal Sinterklaas onder begeleiding van Muziekvereniging Prinses Juliana een rondje rijden door het dorp, naar de Raadhuisstraat. De burgemeester zal hem verwelkomen bij het voormalige gemeentehuis. Zondag 18 november zijn de kinderen, mits voorzien van het juiste kaartje, welkom in ’t Draaiboompje, om 11:00, 13:30 en de laatste om 16:00 uur. De collecte en het uitdelen van de kaartjes voor de voorstellingen zal plaatsvinden in de periode van 20 t/m 26 oktober.

Haaren

Zwarte Piet zwaait naar alle kinderen, bij de aankomst in Moergestel.

In Haaren komt Sinterklaas op zondag aan. Om 13:00 uur, met om 13.45 uur een officieel ontvangst op het plein bij het gemeentehuis. Daarna barst het Sinterklaasfeest los in Den Domp met spelletjes, muziek en dans voor alle Haarense kinderen tot en met groep 5. U ziet, Sinterklaas en zijn pieten schieten van hot naar her, een drukke tijd, en ze doen hun best om overal op tijd te zijn!

Oisterwijk

Zondag 18 november is ook het feestelijk onthaal in Oisterwijk. Om 14.13 uur komt hij met de trein aan; kinderen en hun ouders wachten voor het station tot hij met zijn Pieten door het raam van de eerste verdieping zal verschijnen. Daarna stapt Sinterklaas op zijn paard, naar Tiliander aan het Sint Nicolaasplein. Hierna begint ook de huis-aan-huiscollecte en worden de kaarten voor de voorstellingen in Tiliander verspreid. Dinsdag 27 november kan je tussen 19.00 en 21.00 uur kaartjes ruilen in Tiliander; 1 en 2 december ontvangt Sinterklaas de kinderen met het juiste kaartje, om 10.00, 11.30, 13.00, 15.00 en 16.30; zaterdag ook nog om 18.00 uur.

Volg al het Sinterklaasnieuws via www.oisterwijknieuws.nl/sinterklaas en uiteraard nog komende weken in  weekblad Nieuwsklok.

Delen: