banner

Politie en gemeente onderzoeken camping in Oisterwijk


Om 18.00 uur is camping De reebok in Oisterwijk voor een onderzoek bezocht door politie en een aantal overheidsorganisaties.

Ooggetuigen zagen een grote hoeveelheid politiewagens, de Belastingdienst, de GGD, Brandweer, Gemeente en zo nog meer het terrein oprijden. Deze hebben vooraf verzameld op De Lind bij het gemeentehuis. Vervolgens zijn ze in colonne naar camping De Reebok gereden, waarbij volgens aanwezige campinggasten caravan na caravan een bezoek krijgt.

Controle op Oisterwijkse camping ( Foto Toby de Kort)

Een woordvoerder van de Gemeente Oisterwijk laat weten dat de actie niet vooraf is aangekondigd bij de bewoners, maar wel bij de eigenaar bekend was. Met het oog op Duurzaam Veilig Recreëren, controleren de instanties met totaal een veertig personen alle gebouwen en caravans, onder andere op brandveiligheid, bouweisen, eventuele ongewenste permanente bewoning. Mochten er overtredingen worden aangetroffen volgen hiertoe de bijpassende maatregelen. Met deze actie is men niet specifiek op zoek naar criminele personen, drugs of vergelijkbare zaken, maar mochten die worden aangetroffen, worden ook daar maatregelen toe genomen.

Vorige week was er in Oisterwijk en omgeving een zogenaamde ‘veeg’ actie gaande, waarop op twee plekken in Oisterwijkse woningen drugs werd gevonden en een auto in beslag is genomen. Deze actie staat hier volgens de gemeente los van.

Update 10-10-2018

Hennep

Tijdens de controle werd 1 aanhouding verricht van iemand die geen medewerking wilde verlenen aan de controle. Ook werden enkele hennepplanten gevonden. Hiervoor is geen aanhouding verricht.

Verkeerscontrole Gemullehoekenweg ( Foto Toby de Kort).

Burgemeester Janssen is tevreden over de aanpak: “Het is goed om te zien dat we samen met alle betrokken partijen deze controle grondig hebben voorbereid en uitgevoerd. Deze integrale en multidisciplinaire aanpak is nodig om te komen tot verbetering van de veiligheid en legitimiteit op vakantieparken. Met dit soort controles ontstaat een goed beeld van de actuele situatie. Dit was de eerste controle die we in deze brede samenwerking hebben gedaan, maar er volgen er meer. Dat is ook met de raad afgesproken”.

Met de eigenaar van vakantiepark de Reebok stelt de gemeente Oisterwijk een actieplan op om te komen tot verbetering van de situatie. In dit geval gaat het ook om beëindiging van permanente bewoning per 1 januari 2019 en sluiting van de Reebok per november 2021. Zaken die direct aandacht vragen, worden meteen opgepakt.

Verkeerscontrole

Gekoppeld aan de controle van het vakantiepark vond ook een verkeerscontrole plaats op de Gemullehoekenweg, ter hoogte van de parkeerplaats bij de Adervendreef. Daarbij zijn 4 boetes opgelegd door de belastingdienst.

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen: