banner

Gemeente Haaren wil Haarendael sluiten


Burgemeester Zwijnenburg-Van der Vliet van de Gemeente Haaren is voornemens Landgoed Haarendael in Haaren te sluiten nadat daar op donderdag 11 oktober een drugslab werd aangetroffen. Het voornemen volgt op onderzoek van de politie Oost-Nederland op het landgoed.

Beschadiging van erfgoed

Haarendael vanuit de lucht

Landgoed Haarendael kent een rijke historie. Oorspronkelijk gebouwd als opleidingsinstituut voor geestelijken werd het in de Tweede Wereldoorlog door de bezetters gebruikt als gevangenis. Later werd het, in eigendom van zorginstelling Cello, bewoond door mensen met een beperking. Verkoop en herbestemming van het landgoed is de laatste jaren onderwerp van gesprek tussen diverse partijen.

Dat er nu een drugslab is aangetroffen doet onrecht aan het karakter, de allure en grandeur van het eens zo statige grootseminarie, dit prachtige stuk erfgoed in Haaren.

Delen: