banner

Film: Het geluk van ouderen op Catharinenberg


Oisterwijk in Beeld heeft drie bijzondere en korte films gemaakt die een relatie hebben met dementie. Amaliazorg heeft het afgelopen jaar op de Catharinenberg geïnvesteerd in het geluk van bewoners met dementie. Er is ruimte gecreëerd, er zijn loopcircuits ontwikkeld en hoeken ingericht waar meer te beleven valt. Karin van den Heuvel werkte aan dit project mee en leidt u rond.

Dementie is een ziekte die ongenadig gaten in je brein slaat. Herinneringen vallen weg, kort geheugen verdwijnt en je verdwaalt in je eigen hoofd. In dit gedicht heeft Karin geprobeerd te verwoorden hoe belangrijk het is om met zijn allen te proberen mensen met dementie te ondersteunen met liefde en aandacht, en vooral uit te gaan van wat men nog wel kan en daarvan te genieten.

Op 24 september 2018 werd het kunstwerk “Kleur je dag” in de tuin van Catharinenberg in Oisterwijk onthuld. Josette Meeuwis en Karin van den Heuvel maakten dit werk ter prikkeling van iedereen die met de ziekte dementie te maken heeft. Als patiënt, mantelzorger of zorg professional is het een werk wat uitnodigt tot spelen, voelen, kijken, horen en aanraken, er een gesprek over voeren en in de frisse lucht te komen. Laat je raken!

Oisterwijk in Beeld

Delen: