banner

Brandweer in gangenstels KVL Oisterwijk en ongeval in Moergestel


Zaterdag 13-10 oefenden brandweerkorpsen uit de regio Tilburg hun vaardigheden in Oisterwijk en Moergestel Elk brandweerkorps organiseerde vandaag een eigen oefening, waarna elk korps doorschoof naar de buurgemeente. De dag duurde van 08:30 tot 16:00 uur.

Brandweer oefent in gangenstelsel op KVL Oisterwijk (Foto: Toby de Kort).

KVL Oisterwijk

Brandweer Oisterwijk had dit jaar een zeer bijzondere oefening bedacht in het ondergrondse gangenstelsel op het KVL terrein in Oisterwijk. Dit gangenstelsel heeft ooit dienst gedaan om stoom-, water- en elektraleidingen van en naar de verschillende gebouwen op het terrein te kunnen aanbrengen, onderhouden en vervangen. Dit gangenstelsel is gedeeltelijk gesloopt, en gedeeltelijk schoon en droog gemaakt.

Brandweer helpt een ‘slachtoffer’ uit zijn auto (Foto: Rick Denissen)

Moergestel

In Moergestel werd een ongeval geoefend; een slachtoffer die bekneld zat moest uit de auto worden gehaald . De auto werd open geknipt en het slachtoffer werd bevrijd.

Zaterdagavond zullen de brandweerkorpsen bijeen komen op de kazerne in Berkel Enschot, om te horen wie de beste drie waren van deze dag.

 

Delen: