banner

Beeldbank Oisterwijk: Bevrijding Oisterwijk


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Bevrijding Oisterwijk

Fragment uit de film van de feestelijkheden na de bevrijding van Oisterwijk (Archief Rinus van de Wiel).

Oisterwijk herdenkt op 27 oktober 2018 de bevrijding van de Duitse bezetter op 27 oktober 1944, 74 jaren terug. Beeldbank Oisterwijk herbergt inmiddels ’n massa materiaal van die donkere tijd, de eerste helft van de jaren ’40. Onder veel bijzonder beeldmateriaal bevindt zich het korte geluidloze filmpje dat Rinus van de Wiel in zijn bezit had en ons brengt naar de bevrijdingsdag op 27 oktober 1944. ’n Kleine tijdreis van meer dan 7 decennia naar De Lind, Kerkstraat, Raadhuis, Trouwlaantje en meer!

Delen: