banner

Workshop over eenzaamheid in Oisterwijk


Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich erg eenzaam. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langer duurt kan eenzaamheid leiden tot gezondheidsrisico’s,  minder meedoen in de samenleving en een kleiner netwerk. In de Week tegen Eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor dit probleem en worden er activiteiten georganiseerd om eenzaamheid te voorkomen en verminderen. De Week tegen Eenzaamheid is dit jaar van 27 september tot en met 6 oktober. In deze week vinden honderden activiteiten plaats in het land. Kijk op www.samentegeneenzaamheid.nl voor de landelijke activiteiten.

Workshop

ContourdeTwern wil hier ook in Oisterwijk aandacht voor vragen. Zij organiseert in samenwerking met de VrijwilligersAcademie Oisterwijk de workshop ‘Eén tegen eenzaamheid’. Als vrijwilliger of inwoner van onze gemeente heb je contact met verschillende mensen. Soms kom je mensen tegen waarvan je vermoedt dat ze eenzaam zijn.  Klopt je vermoeden? Wat is eenzaamheid eigenlijk? Is eenzaamheid voor iedereen hetzelfde? En hoe kunnen we eenzaamheid aanpakken? Dat komt aan bod in deze bijeenkomst. Doel van deze interactieve workshop is om inzicht te krijgen in het thema eenzaamheid en van elkaar te leren hoe we eenzaamheid samen kunnen bestrijden. Van eenzaamheid naar verbinding. Aanmelden voor deze gratis workshop op 1 oktober van 13.30 – 16.00 uur kan op www.vrijwilligersacademieoisterwijk.nl.

samenkomsten in de buurt, kennismaken en ontmoeten, kan eenzaamheid helpen voorkomen.

Bijdrage voor jouw activiteit

Het in stand houden en versterken van je sociale netwerk is een goed middel om eenzaamheid te voorkomen. Je kan hiermee zelf aan de slag door bijvoorbeeld met iemand te gaan wandelen of koffie te gaan drinken. Misschien ben of ken je wel een aantal mensen die door het jaar heen elkaar vaker wil ontmoeten, zoals eens in de maand samen fietsen of een museum bezoeken. Je kan ook denken aan het organiseren van een activiteit in je buurt of straat om mensen te leren kennen en bij elkaar te brengen. Wat dacht je van een straatfeest of buurtbarbecue of het samen opruimen van de brandgangen met aansluitend een borrel? Via het project ‘Buurt aan Z!’ van ContourdeTwern kan je een bijdrage ontvangen voor al deze activiteiten. Aanvragen is eigenlijk heel eenvoudig. Voorwaarde is dat je de activiteit met minimaal 3 bewoners samen organiseert.

Gezamenlijk iets doen, onder genot van een drankje en hapje gezellig onze contacten te bevestigen en te versterken. Wil jij samen met je buren (je naaste-, overliggende- of achterburen) iets leuks organiseren? Heb je tips, hulp of een beetje extra geld nodig? Mail of bel met Jack van Maris en vertel uw idee en bekijk samen wat er mogelijk is. 013 – 528 40 80 buurtaanz@contourdetwern.nl Aanmelden kan via dit formulier.

DTZ logo low

Delen: