banner

Vrijwilligers Vervoer Oisterwijk gaat elektrisch


De Pareltaxi in Oisterwijk heeft in haar korte bestaan inmiddels duizenden, vaak oudere inwoners met mobiliteitsproblemen, ontspannen en exact op tijd naar huisarts, tandarts, fysiotherapie of dagbesteding gebracht. De organisatie zoekt vrijwilligers, en neemt een elektrisch voertuig in gebruik!

Vrijwillig vervoer met een elektrische auto

De organisatie kreeg uitsluitend positieve reacties op haar ‘just in time vervoer’, waartoe naast de Pareltaxi ook het Vrijwilligersvervoer (VVO) voor de gemeente Oisterwijk behoort. Vele inwoners deden een beroep op de stichting voor vervoer naar diverse bestemmingen. De stichting moet nu een beroep doen op de inwoners van Moergestel, Heukelom en Oisterwijk.

Elektrisch
De stichting wil nu om uit de gevarenzone te blijven voor het WMO vervoer voor groot Oisterwijk gaan rijden met elektrische, automatisch geschakelde auto’s met een hoge instap en doet een beroep op alle inwoners van groot Oisterwijk. De stichting wil namelijk deze auto’s gaan bemensen met vrijwillige chauffeurs, die op een vaste dag(en) in de week, inwoners met mobiliteitsproblemen naar een zorgbestemming in Moergestel, Heukelom of Oisterwijk gaan brengen. De stichting zoekt hiervoor 4 tot 6 maatschappelijk betrokken vrijwilligers met minimaal rijbewijs BE, die een stukje van hun vrije tijd willen vullen met de mobiliteit van andere inwoners.

Meer weten? Neem dan contact op met Jan van Ganzewinkel (voorzitter) van Stichting Verbindend Vervoer via 06-53165445 of mail naar j.vanganzewinkel@ziggo.nl.

Ook Moergestel
Ruim een maand geleden werd een oproep geplaatst om ook in Moergestel vrijwilligers te werven die bereid zijn een deel van hun vrije tijd in te zetten voor vervoer van ouderen met een mobiliteitsprobleem. Dit is succesvol verlopen en per 1 september zijn voldoende chauffeurs ook in Moergestel van start gegaan.

Senioren in Moergestel die moeilijk ter been zijn, geen gemeentelijke vervoerspas (WMO) hebben en zelf niet voor vervoer kunnen zorgen, kunnen voortaan ook in Moergestel een beroep doen op het vrijwilligersvervoer. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met coördinator Trees Verhoeven op telefoonnummer 06-51596992. Zij regelt dan het vrijwilligers-vervoer naar en van bovengenoemde bestemmingen. De kosten bedragen per enkele rit € 1.30 en kan worden voldaan via het bonnensysteem. De bonnen zijn verkrijgbaar eveneens bij Trees, voor een 10-rittenkaart betaal je 13 euro. Voor ritten naar Oisterwijk betaal je de helft meer, dus € 1.95.

Natuurlijk zijn voor een ruimer aanbod voldoende vrijwillig-chauffeurs nodig, die bereid zijn met eigen auto inwoners met een mobiliteitsprobleem te vervoeren. Alle chauffeurs worden bijgepraat tijdens een info-bijeenkomst op woensdag 26 september om half 10 in Den Boogaard. Ben je ook geïnteresseerd? Je bent dan vrijblijvend van harte welkom, en bij interesse volgt altijd eerst een gesprek over je mogelijke inzet.

(Bron: Oisterwijk in Beeld)

DTZ logo low

Delen: