banner

Open Monumentendag 2018 in Oisterwijk


Open Monumentendag in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom is dit jaar op zondag 9 september. Deze keer is het thema ‘In Europa’.

Het comité Open Monumentendag heeft dit jaar 7 monumenten uitgenodigd om mee te doen:

• KVL, Almijstraat 14 Oisterwijk
• Woonhuis, Boxtelsebaan 13 Oisterwijk
• Buitenhuis Vennehorst, Vennelaan 6 Oisterwijk
• ‘t Hoog Huys, Posthoornseweg 7 Oisterwijk
• Kerck Hoeve, Kerkhovensestraat 59 Oisterwijk
• Pastorie Moergestel, Postelstraat 15 Moergestel
• Villa Hooghuys, Oirschotseweg 17 Moergestel

De dag sluit met een prijsuitreiking bij EKWC Oisterwijk

Bijzonder aan de uitgenodigde monumenten is dat ze allemaal een link met Europa hebben. Bijvoorbeeld KVL dat in haar hoogtijdagen internationaal aanzien had. Of ’t Hoog Huys’ dat gebouwd is in Scandinavische stijl. Naast de 7 speciaal voor het thema uitgenodigde monumenten zijn ook het Raadhuis op De Lind, de Joodse Begraafplaats op de Hondsbergselaan en de Protestantse Kerk in de Kerkstraat open voor publiek.

De officiële opening van de Open Monumentendag is zondag 9 september om 11.00 uur in de Pastorie aan de Postelstraat in Moergestel. De afsluiting is bij Sundaymorning@ekwc op het KVL-terrein. Om 17.00 uur reikt wethouder Peter Smit hier de jaarlijkse monumentenprijs uit.

Delen: