banner

Oisterwijk Trilt teleurgesteld in gemeente en ProRail


Er was enige hoop, er werd aan de rails gewerkt en er waren andere treinen in gezet, maar helaas was die hoop van korte duur, Oisterwijk trilt als nooit tevoren:

De actiegroep Oisterwijk Trilt voert gesprekken met diverse andere regio’s, waar ook trillingen en geluidsoverlast wordt ervaren van het spoor. In Oisterwijk is dat opvallend erger geworden na de aanpassingen van afgelopen jaar, waarna inwoners overlast en schade aan hun woning ervaren.  Lokale en landelijke overheden en ProRail zijn hiervan op de hoogte, maar er is vooralsnog geen oplossing.

Helaas

Raadslid Ruud van der Star over het spoor door Oisterwijk

Er loopt een onderzoek naar de trillingen, en ondertussen werden er vorige week plotseling onaangekondigd werkzaamheden uitgevoerd aan het spoor. De rails zou strak gelegd zijn door de ballast op te schudden. ook werden de zogenaamde Traxx Intercity’s vervangen door dubbeldekkers. Volgens een aantal omwonenden gaf dat verlichting. ‘Helaas. Momenteel rijden de TRAXX weer en het lijkt of de werkzaamheden nog meer trillingen heeft veroorzaakt. Lotgenoten zoeken weer contact met ons over hoe en waar ze de overlast kunnen melden’

Lotgenotenavond

‘Van de gemeente hoeven we niets te verwachten,’ zo lezen we in de informatiebrief die de actiegroep aan haar leden stuurt. Bekend is dat de gemeente in gesprek is met ProRail, ook over de veiligheid bij de overgangen. Uit deze brief blijkt,  dat die de problemen voor de inwoners niet snel wegnemen. Om gezamenlijk op te trekken, en de verantwoordelijke organisaties en overheid goed duidelijk te maken hoe groot het probleem is in Oisterwijk, wil de groep binnenkort een lotgenotenavond organiseren.

Actie

De groep wil ook tot actie overgaan, en is voornemens te beginnen met publieksvriendelijk protest. Ze willen met borden langs het spoor de machinisten vragen om langzamer te rijden.  Of het daarbij blijft is nu nog niet bekend, maar wel is duidelijk dat meerdere inwoners de overlast goed beu zijn, en zich door de overheden en veroorzaker ProRail totaal niet serieus genomen voelen.

Voor wie zich bij de actiegroep Oisterwijk Trilt wil aansluiten, kan een mail sturen naar Oisterwijktrilt@gmail.com

Delen: