banner

OERRR op zoek naar paddenstoelen in Oisterwijk


In het begin van de herfst lijkt het bos van de ene op de andere dag te veranderen: de paddenstoelen schieten overal de grond uit! Tijdens deze kindertocht op 17 oktober staat beleving en verwondering centraal.

Geheimzinnig

Gewapend met spiegeltje en vergrootglas gaan we met de boswachter op pad en ontdekken spelenderwijs van alles over paddenstoelen. Aan het eind van de ochtend weet jij precies wat de boswachter bedoelt met hoed, steel, rok of plaatjes. Wanneer je heel stil op je knieën voor een paddenstoel gaat zitten, zie je trouwens veel meer.
Paddenstoelen worden ook wel ‘de opruimers van de natuur’ genoemd. Ze breken namelijk al het dode materiaal, zoals hout, af. Het hele jaar verstoppen ze zich in de bodem of het binnenste van een boomstronk en in de herfst komen ze in alle kleuren en vormen tevoorschijn. Zo zie je paddenstoelen in de vorm van hoeden op een steel, knotsen, korsten, bollen, sterren en zelfs vogelnestjes! En met een beetje geluk zie je een heksenkring. Zou dat net zo spannend zijn als het klinkt?

Ga ook mee!

Kijk maar eens goed naar die paddenstoel!

Deze activiteit is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en vindt plaats op 17 oktober. We verzamelen om 13:30 uur bij het bezoekerscentrum in Oisterwijk en rond 15:30 uur zit ons paddenstoelenavontuur er weer op. Leden van Natuurmonumenten en OERRR betalen 4 euro voor deze activiteit, voor niet-leden kost de activiteit 7 euro. Alle kinderen die meegaan, krijgen gratis het mooie Doe Boek van Het Groene Woud. Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda.

OERRR is overal

Een stap buiten de deur, is een stap in OERRR. OERRR is buiten. Buiten waar je altijd iets beleeft en waar het avontuur naar je glimlacht. OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar zelf de natuur laat ontdekken.