banner

Monumentenprijs Oisterwijk voor vrijwilligers Stoommachine


De vrijwilligers van de stoommachine hebben zondag uit handen van wethouder Peter Smit de Monumentenprijs 2018 in ontvangst mogen nemen. 

De vrijwilligers van de Stoommachine met wethouder Peter Smit (Foto: Gemeente Oisterwijk).

Tijdens de Open Monumentendag was ook De Stoommachine Oisterwijk te zien. Deze machine staat op het KVL terrein aan de Almystraat 14 in Oisterwijk, in de Machinekamer, ook nog steeds in zijn volle luister en originele staat. De machine mocht weer draaien en er waren diverse rondleidingen. Aan het einde van de dag werd de winnaar bekend gemaakt. De vrijwilligers worden in Oisterwijk gewaardeerd voor hun inzet de stoommachine te redden, letterlijk  uit de modder. Het herstel is zover gevorderd, dat deze vanwege het nog ontbreken van stoom, op perslucht kan draaien.

De gehele zondag waren er diverse monumenten geopend. Leny van Schijndel heeft er een aantal bezocht, en toont dat in een fotoserie. Ze ging achtereenvolgend naar Main kunstenaars en Sunday morning@Ekwc op de KVL, daarna naar Boerderijterras Kerckhoeve.

 

Delen: