banner

Jaarlijks uitje met Gerard Horvershuis Oisterwijk


Elke woensdagochtend en donderdagmiddag komen er in totaal ongeveer 16 ouderen naar het Gerard Horvers Huis. De meesten zijn niet meer zo mobiel en worden gehaald en gebracht door chauffeurs van het VVO. Voor sommigen zelfs het enige uitje van de week. Tijdens deze ochtenden praat men elkaar bij over wat er die week gebeurd is, wordt er gekaart of een ander spelletje gedaan. Een team van vrijwilligers zorgt iedere week weer voor gezellige uurtjes.

Samen uit met Gerard Horvershuis

Echter, één keer per jaar rijden de chauffeurs niet naar de Kerkstraat maar naar een gezellige horeca locatie in Oisterwijk. Ook dit jaar. Iedereen kijkt hiernaar uit en staat gewoonlijk stipt op tijd netjes aangekleed klaar. Er was één gast, die het vergeten  was, maar dat kan gebeuren op deze leeftijd. Mevrouw was blij met de kordate vrijwilligers en even later stapt ook zij in de auto. Beter iets te laat dan dit uitje te moeten missen.

De gasten van beide dagdelen kunnen nu ook eens met de gasten van de andere groep kennismaken en al snel wordt er volop gepraat. Ook de nu nog enige man in het gezelschap heeft over aandacht niet te klagen. En ook al is het nog ochtend dat weerhoudt de vrijwilligers er niet van om een aantal smartlappen en het Oisterwijks volkslied in te zetten. De gasten haken in elkaars arm en de sfeer zit er goed in.  Zij worden nog verwend met een heerlijk soepje uit een weckpotje, wat weer leidt tot verhalen over vroeger. Al veel te snel staan de chauffeurs weer klaar om de gasten naar huis te brengen.

Bent u ook op leeftijd en zou u graag meer andere ouderen ontmoeten, dan bent u van harte welkom in het Gerard Horvers Huis of het Inlooppunt. Kent u iemand die gebaat zou zijn met contact of bent u mantelzorger voor uw partner of ouder en wilt u meer weten over deze maar ook vele andere activiteiten van het Gerard Horvers Huis en het naast gelegen Inlooppunt, neem dan contact op met Ingrid Oosterling van ContourdeTwern, bereikbaar alle werkdagen behalve woensdag op; 013-5284080 of 06-17163019.

 

DTZ logo low

Delen: