banner

Europese onderscheiding voor inwoner Haaren


Haarenaar Jacques Akerboom uit het dorp Haaren is één van de winnaars van de Prijs van de Europese Burger 2018. Akerboom ontvangt de prijs uit handen van CDA-Europarlementariër Lambert van Nistelrooij. De uitreiking vindt plaats op het gemeentehuis van Haaren op vrijdag 14 september tussen 16:00 en 18:30 uur. Ook het college van Haaren is bij de feestelijke uitreiking aanwezig. De burgemeester spreekt de winnaar toe.

Prijs van de Europese Burger

De prijs voor de Europese burger van het jaar wordt sinds 2008 jaarlijks uitgereikt door het Europees Parlement. Winnaars van deze prijs zijn projecten, organisaties of individuele burgers die een bijzondere bijdrage leveren of hebben geleverd aan het stimuleren van wederzijds begrip tussen burgers van de Europese Unie of aan Europese samenwerking. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan maximaal 50 personen, projecten of organisaties.

Monumentenwacht Noord-Brabant

De bijzondere bijdrage aan Europese samenwerking heeft de heer Akerboom geleverd door de oprichting van Monumentenwachten. Eerst in Brabant, maar later ook elders in Europa. Monumentenwacht houdt zicht bezig met het behoud van monumenten. Ook is Akerboom adviseur voor verschillende Europese universiteiten op het gebied van cultureel erfgoed.

Delen: