banner

Open Draaidag Stoommachine Oisterwijk


De vrijwilligers van de stoommachine nodigen u graag uit om op 9 september tussen 11:00 uur en 16:30 uur te komen kijken naar de draaiende stoommachine.

Bezoekers kijken hun ogen uit bij de stoommachine van de KVL. (foto: Joris van der Pijll)

Tijdens de Open Monumentendag is ook De Stoommachine Oisterwijk te zien, nu weer aangevuld met de nieuwste aanwinsten. Deze machine staat op het KVL terrein aan de Almystraat 14 in Oisterwijk, in de Machinekamer, ook nog steeds in zijn volle luister en originele staat. Op dit KVL terrein zijn meerdere gebouwen open voor de Open Monumentendag 2018.

Om 11:00 uur wordt de machine gestart door een Mystery Guest. Daarna is er vanaf 11.30 uur ieder uur een rondleiding door een gids, en zijn steeds vrijwilligers aanwezig om uitleg te geven. Ook vertonen zij een film over het leerlooien en andere films van het KVL-complex van voor en na de sluiting. Voor de jeugd zijn er ook miniatuur-stoommachines en miniatuur Electro motoren te zien. Op het buitenterrein is een levensecht waterorgel te zien en te horen.

U bent van harte welkom op dit gratis toegankelijke evenement. Tegen betaling is er een heerlijk kopje koffie of thee beschikbaar. Deze inkomsten zullen ook weer volledig worden aangewend voor het verder renoveren van deze stoommachine.

 

 

Delen: